Obuolių pyragas pagal mano skonį :)



Vakar ant staigiųjų užsimaniau obuolių pyrago...žinojau, kad noriu neriebaus ir su daug obuolių... masčiau masčiau kokį čia iškepus ir sumasčiau tokį...

tešlą darom kaip Grietiniečiams:
apie 300 gr. miltų, aš dėjau čiut daugiau, žodžiu tiek, kad nebeliptų prie rankų, bet nepadauginam;
75 gr. cukraus;
porą šaukštelių vanilinio cukraus;
100 gr. kambario temperatūros sviesto;
1 kiaušinis;
100 gr. grietinės;
žiupsnelis druskos;
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;


Sviestą išsukam su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi, po to su kiaušiniu ir grietine.
Miltus sumaišom su kepimo milteliais. Tuomet viską sumaišom kartu ir minkom, bet neilgai.

Tuomet stiklinę ar silikoninę skardelę išklojame puse tešlos, ant jos pripjaustom gausiai obuoliukų, juos apibarstom cukriuku, vaniliniu cukriuku ir cinamonu. Likusią tešlytę pakočiojam tarp rankų ir virveles padėliojam ant viršaus, galima patepti kiaušinio plakiniu, bet aš netepiau.
Kepam 180 laipsnių įkaitintoj orkaitėje apie 30 min. kol viskas išsipučia ir pagelsta gražiai. Pabarstom cukraus pudra.
Nu labai skanu tiek karštas tiek šaltas :) Pagrindas gaunasi minkštutis skanutis.

Skanaus!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Aguonų pyragas-tortas

Vyniotinio tortas

Liežuvio mišrainė