Kopūstų apkepas
Man labai skanus apkepukas iš kopūstų.
Įdarui:
kopūstas 500 gr.
morkos
svogūnas
petražolės
druska/pipirai
Tešlai:
3 kiaušiniai
5 valg.šaukšt.greitinės
3 valg.šaukšt.majonezo
6 valg.šaukšt.miltų
druskos
2 arbt.šaukšt.kepimo miltelių
sezamo sėklos (aš nedėjau)
Kopūstą supjaustome,morką sutarkuojame,svogūną galvą ir petražolės susmulkiname.Paskaniname druska,pipirais ir rankomis lengvai paspaudžiame. Kiaušinius suplakame,sudedame likusius ingridientus ir išmaišome. Kepimo indą sutepame sviestu,sudedame kopūstus ir pilame tešlą. Pabarstome sezamu,dedame į įkaitintą iki 180 l.temp. orkaitę ir kepame 30/40 min.
P.S. Kas negali be mėsos, tai laisvai gali pamėtyt faršo suprieskoniuoto gabaliukus.
receptas iš čia :http://tangosuhelena.blogspot.com/2010/10/pyragas-su-kopustais.html
Komentarai
Rašyti komentarą