Vyniotinio tortas


Labai greitas, gaivus, skanus tortukas! Svarbiausia, kad su mielu noru valgė vaikai :)
Receptą seniai buvau nužiūrėjus čia: http://linoreta.blogas.lt/vyniotinio-tortas-atfatf-1234.html
Tik aš dėjau kivių ir vyšnių želė, bei į jogurtinę masę dar pakelį varškės įmaišiau bei truputį cukraus ir vanilino.O vyniotinio man suėjo 500 gr.

"Tortui reikės :
                      Kuršėnų vyniotinio ( arba kokio nors kito ) apie 300g. ( gabaliukas kainuos apie 5 litus)
                      Jogurto 900g. ( pirkau ”Jo”, kainavo 3, 70 lt. )
                      Apelsinų žele du pakelius ( 2 x 0,80 = 1, 60 lt.)
                      Želatinos 40 g. ( 2x 0,60 = 1, 20 )
Eiga :
Apelsinų žele reikia pasiruošti iš anksto ir vandens pilti dvigubai mažiau nei nurodyta recepte. Jokias būdais nešaldykite žele šaldiklyje, žele sustingsta su mažyčiais įtrūkimais ir maišant žele gabaliukus su kremu, žele virsta bjauriom , smulkiom kruopelėm.
Jogurtą palaikykite kambario temperatūroj apie valandą. Tada 40 g. želatinos ištirpinkite mažame kiekyje vandens ir supilkite į apšilusį jogurtą. Jeigu jogurtas bus šaltas, tai želatina iš karto stings ir tortas bus sudarytas iš  želatininių kruopelių. Traukite apelsininę žele iš šaldytuvo ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite gabaliukus į jogurto masę ir kelioms minutėms  pastatykite į šaldytuvą. Jogurto ir žele masė turi vos vos pradėti stingti.
Vyniotinį supjaustykite plonom riekelėm ( aš pjausčiau apie 1cm. storio) ir išdėliokite į plėvele išklotą apvalų dubenį. Supilkite atsargiai stingstančią jogurto masę. Jeigu jogurto masė bus per skysta, tai vyniotinio riekelės tiesiog iškils į paviršių, nesilaikys prilipę prie kraštų. Tortą statom į šaldytuvą keliom valandom, o vėliau išverčiam į tortinę ir nuimam plėveles.
Taigi aš dariau tokį variantą, bet galima improvizuoti kaip tik norit. Vietoje žele  galima dėti uogų, zefyro gabaliukų, konservuotų vaisių. Jogurto masę galima keisti grietinės, varškės  mase."

Paruošta forma tortui atrodė taip:

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Aguonų pyragas-tortas

Liežuvio mišrainė