Dariau pagal šį receptą: http://receptai.iki.lt/lt/receptai/desertai/pyragas-aguonu-selsmas-/2813 Aguonos 450 g Lazdynų riešutai 80 g Migdolai 80 g Kiaušiniai 9 vnt. Cukrus 180 g Malti džiūvėsėliai 70 g Manų kruopos 70 g Citrinų sultys 40 ml Sviestas formai patepti 10 g Grietinėlė (35% rieb.) 400 ml Cukrus (grietinėlės užpilui) 150 g Sutirštintas pienas 400 g Paruošimas 1 Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir palikite nuvarvėti. 2 Lazdynų riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, atvėsinkite ir nulupkite luobeles. 3 Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu, minutę jame palaikykite, išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu, tada nulupkite migdolų luobeles. 4 Visus riešutus smulkiai sukapokite peiliu. 5 Aguonas sumalkite mėsmale 2-3 kartus arba sutrinkite elektriniu trintuvu. 6 Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. 7 Į aguonų masę nuolat maišydami dėkite po vieną trynį ir po šau
Labai greitas, gaivus, skanus tortukas! Svarbiausia, kad su mielu noru valgė vaikai :) Receptą seniai buvau nužiūrėjus čia: http://linoreta.blogas.lt/vyniotinio-tortas-atfatf-1234.html Tik aš dėjau kivių ir vyšnių želė, bei į jogurtinę masę dar pakelį varškės įmaišiau bei truputį cukraus ir vanilino.O vyniotinio man suėjo 500 gr. " Tortui reikės : Kuršėnų vyniotinio ( arba kokio nors kito ) apie 300g. ( gabaliukas kainuos apie 5 litus) Jogurto 900g. ( pirkau ”Jo”, kainavo 3, 70 lt. ) Apelsinų žele du pakelius ( 2 x 0,80 = 1, 60 lt.) Želatinos 40 g. ( 2x 0,60 = 1, 20 ) Eiga : Apelsinų žele reikia pasiruošti iš anksto ir vandens pilti dvigubai mažiau nei nurodyta recepte. Jokias būdais nešaldykite žele šaldiklyje, žele sustingsta su mažyčiais įtrūkimais ir maišant žele gabaliukus su kremu, žele virsta bjauriom , smulkiom kruopelėm. Jogurtą palaikykite kambario temperatūroj apie va
Komentarai
Rašyti komentarą