Aguonų pyragas-tortas
Dariau pagal šį receptą: http://receptai.iki.lt/lt/receptai/desertai/pyragas-aguonu-selsmas-/2813
Aguonos | 450 g |
Lazdynų riešutai | 80 g |
Migdolai | 80 g |
Kiaušiniai | 9 vnt. |
Cukrus | 180 g |
Malti džiūvėsėliai | 70 g |
Manų kruopos | 70 g |
Citrinų sultys | 40 ml |
Sviestas formai patepti | 10 g |
Grietinėlė (35% rieb.) | 400 ml |
Cukrus (grietinėlės užpilui) | 150 g |
Sutirštintas pienas | 400 g |
Paruošimas |
1 Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir palikite nuvarvėti.
|
2 Lazdynų riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, atvėsinkite ir nulupkite luobeles.
|
3 Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu, minutę jame palaikykite, išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu, tada nulupkite migdolų luobeles.
|
4 Visus riešutus smulkiai sukapokite peiliu.
|
5 Aguonas sumalkite mėsmale 2-3 kartus arba sutrinkite elektriniu trintuvu.
|
6 Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
|
7 Į aguonų masę nuolat maišydami dėkite po vieną trynį ir po šaukštą cukraus, kol suleisite visus trynius ir subersite cukrų.
|
8 Smulkintus riešutus, šviežiai spaustas citrinų sultis pilkite į aguonų masę ir išmaišykite.
|
9 Iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus ir kartu su maltais džiūvėsėliais ir manų kruopomis atsargiai įmaišykite į aguonų masę.
|
10 Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite į ją paruoštą masę ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 1 valandą.
|
11 Kol pyragas kepa ruoškite grietinėlės užpilą. Grietinėlę sumaišykite su cukrumi ir virkite vidutinėje kaitroje nuolat maišydami, kol nugaruos apie trečdalis skysčio. Ataušinkite maždaug iki 40 laipsnių.
|
12 Iškeptą pyragą susmaigstykite pagaliuku ir palikite atvėsti. Tada pamažu pilkite ant jo grietinėlės užpilą, pyragą vėl pabadykite, kad grietinėlė kuo geriau susigertų į visą plotą.
|
13 Sutirštintą pieną „Rududu“ pašildykite vandens vonelėje, kad jis suskystėtų, ir tolygiai užtepkite ant pyrago.
|
14 Pyragą palikite 3-4 valandoms vėsioje vietoje, kad susigulėtų ir sutvirtėtų, tada ragaukite. Skanaus.
P.S. aguonas galima pirkti maltas, tai bus greičiau. Aš naudojau tik graikinius riešutus. Kepiau porą dienų prieš valgymą :)
|
Komentarai
Rašyti komentarą