Greitbandės



Labai skanios, minkštutės ir smagios bandelės. O svarbiausia, kad greit pagaminamos :)

Šis receptukas labai gali praversti kai mėtosi šaldytuve vienas pakelis varškės, nes kitų produktų tikrai visada yra namuose. Tai va, kai pamačiau varškytės pakelį, tai ėmiau ieškoti interneto platybėse ką čia su juo padarius tokio skanaus, neriebaus ir dar nebandyto :) Ir radau:
350 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
100 g cukraus
1 šaukštelis vanilės
180 g riebios varškės
1 kiaušinis  (reikės baltymo ir trynio atskirai)
100 ml pieno
50 g aliejaus
Sezamo sėklos arba aguonos
Paruošimas:
Miltus sumaišome su kepimo milteliais.
Kiaušinio baltymą sumaišome su cukrumi, pienu, aliejumi, varške, vaniliniu cukrumi. Viską supilame į miltus, sumaišome šaukštu ir gerai suminkome.
Tešlą padaliname į 12 dalių. Kiekvieną dalį padaliname dar į tris dalis ir suformuojame iš jų juosteles.
Tuomet piname kasą.
Kiaušinio trynį išplakame su truputėliu pienu ir cukrumi, aptepame paruoštas bandeles ir užbarstome sezamo sėklomis arba aguonomis.

P.S. aš aguonų tiesiog įminkiau į tešlą, nes mes jas labai mėgstam. Visas kasytes supynė mano vaikučiai :) Aš tik šniūrelius jiems padariau, todėl labai skaniai jas valgė kai iškepė, nes buvo jų pačių darytos.
Darėm 8 tešlos dalis ir tuomet kiekvieną jų dalinom į dar 3. Aptepėm tik  kiaušinio tryniu. Skanaus!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Aguonų pyragas-tortas

Vyniotinio tortas

Liežuvio mišrainė