Vyniotinis viliotinis



va ką išbandžiau pati :) Labai skaniai valgiau pas vyro mamą, tai padariau ir pati :) Iš ties lengvai pasidaro ir labai skanu :)

Įdaras


Malta kiauliena (neriebi) - 250 g

Malta jautiena - 250 g

Svogūnai - 1 vnt.

Česnakai - 1 skilt.

Kiaušiniai - 1 vnt.

Maltos mėsos prieskoniai - žiups.

Kvapieji pipirai - žiups.

Druska - žiups.

Pagrindinė dalis

Fermentinis sūris - 350 g

Kiaušiniai - 5 vnt.

Majonezas (pusriebis) - 250 g




Paruošimas


1. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite jį su kiaušiniais ir majonezu. Masę gerai išmaišykite, bet neplakite.

2. Į plokščią keturkampę kepimo skardą patieskite kepimo popierių, suvilgykite jį aliejumi, pilkite sūrio masę ir tolygiai paskirstykite.

3. Statykite skardą į orkaitę, iš anksto įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepkite apie 5 minutes. Tada sumažinkite temperatūrą iki 150-ies laipsnių ir dar kepkite apie 10-12 minučių. Ištraukite ir palikite atvėsti.

4. Sumaišykite kiaulienos ir jautienos faršą.

5. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnaką. Nulupkite ir smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną.

6. Viską suverskite į mėsos faršą, berkite maltos mėsos prieskonių, kvapiųjų maltų pipirų, druskos, įmuškite kiaušinį. Faršą gerai išmaišykite.

7. Kai sūrio pagrindas atvės, ant jo tolygiai po visą plotą užtepkite mėsos įdarą ir susukite vyniotinį.

8. Vyniotinį dėkite ant skardos, patiestos kepimo popieriumi, ir kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje 40 minučių.

9. Atvėsinkite ir pjaustykite gabalėliais. Galite ragauti su majonezu.


Receptas iš http://receptai.iki.lt/lt/receptai/view/2644

Komentarai

  1. beproto skanus viniotinis, isbandziau kai rode per TV3 Lino kulinarine laida,tik mes valgome ji su pievagrybu padazu...ir su mesa galima suzaisti - galima naudoti kalakutiena,o paivairinimui kartais galima i mesa imaisyti pievagrybiu ir pan... taip pat i kepimo pabaiga ant vyniotinio vyliotinio uzbarstyti tarkuoto surio - atrodo patraukliau. :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Aguonų pyragas-tortas

Vyniotinio tortas

Pertepti vafliai