Lengvas Napoleonas



Nutariau vyreliui gimtadienio proga iškepti tortą be jokių E :) ir apsiėmiau kepti Napoleoną...tik iš pirktinės tešlos.
Tai va gaila nepafotkinau darymo eigos ir pjūvio....na bet gal iš aprašymo bus aišku :)

taigi...imam du pakelius Mantingos bemielės sluoksniuotos šaldytos tešlos ( tos kur mėlyname pakelyje) ir atšildome juos... tada įkaitinam orkaitę pagal instrukciją ant pakelio tešlos...tešlą išlankstom aš 1/3 tešlos nupjaudavau, kad būtų kvadratas... tada truputi lakštą pakočiojam, paploninam, dedam į skardą ant kepimo popieriaus..subadom šakute gerokai tą tešlą, kad nesipūsų labai ir kepam kokį 10-15 min...na vizualiai pažiūrim kada jau apskrunda iki norimo rudumo ir traukiam..kišam kitą lakštą ir taip sukepam 4 lakštus.
Tada darom kremą:

Virtas vanilis kremas:


500 gr. sviesto

120 gr. miltų

350 gr. cukraus

1 stiklinė pieno

2 tryniai

1 pok. vanilinio cukraus



Kremui skirtą sviestą sudėti į puodelį ir užvirinti. Supilti miltus ir pakaitinti, kad miltai pagelstų.

Atskirai užvirinti pieną su cukrumi ir supilti į sviestą smarkiai maišant. Dar kiek pakaitinus nukelti nuo ugnies. Mediniu šaukštu sukant masę atšaldyti. Po to įmušti trynius ir sukti kol masė pasidarys puri. Baigus sukti sudedamas vanilinis cukrus.

Va ir viskas..belieka sutepti ir papuošti. Puošiau trupinukais, kuriuos dariau iš likusios tešlos, kurią sukepinau ir su trintuvu sutryniau. Reikia tortą palaikyti suteptą bent parą, pirmas 6 val. kambario temperatūroje. Paįvairinimui 1 sluoksnį galima sutepti uogiene. Aš tepiau tuo pačiu kremu tik įdėjau kavos tirpios. Buvo labai skanu :)

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Aguonų pyragas-tortas

Vyniotinio tortas

Liežuvio mišrainė