"Smegeniukas" :)
Labai skanus grynas šokoladinis pyragas-tortas. Aš jį pavadinau "Smegeniuku", nes juodas šokoladas yra labai sveika smegenims, o be to jis puoštas mažytėm smegenytėm iš griaikinių riešutukų :D Jo receptą gavau iš mūsų mylimos, nuostabios kaimynės. Ačiū jai :)
Taigi mum reikės:
400 gr. juodojo šokolado;
4 kaiušinių;
100 gr. cukraus;
90 gr. sviesto;
160 gr. graikinių riešutų;
120 gr. miltų.
Papuošimui:
70 gr. šokolado;
2 š. sviesto;
30 gr. riešutų.
Kaitinam orkaitę iki 170 laipsnių karščio.
Taigi mum reikės:
400 gr. juodojo šokolado;
4 kaiušinių;
100 gr. cukraus;
90 gr. sviesto;
160 gr. graikinių riešutų;
120 gr. miltų.
Papuošimui:
70 gr. šokolado;
2 š. sviesto;
30 gr. riešutų.
Kaitinam orkaitę iki 170 laipsnių karščio.
ant katiliuko verdančio vandens dedam lėkštutę su šokoladu... pilam 4 šaukštelius vandens ir dedam tirpinti sviestą ten pat...
kiaušinius išplakam su cukrumi;
pilam šokoladą su sviestu ir vėl maišom; galima įpilti keletą lašų Romo esencijos;
pilam miltus ir maišom;
pilam masę į kepimo formą, dedam riešutukų pamaišom ir kišam į orkaitę; kepa apie 20-25 min. ištrauktą iš orkaitės aš 5 min. palaikiau po drėgnu rankšluostuku. Kepiau iš pusės normos :)
Puošiam kaip išmanom :)
Skanaus !
Komentarai
Rašyti komentarą