Dariau pagal šį receptą: http://receptai.iki.lt/lt/receptai/desertai/pyragas-aguonu-selsmas-/2813 Aguonos 450 g Lazdynų riešutai 80 g Migdolai 80 g Kiaušiniai 9 vnt. Cukrus 180 g Malti džiūvėsėliai 70 g Manų kruopos 70 g Citrinų sultys 40 ml Sviestas formai patepti 10 g Grietinėlė (35% rieb.) 400 ml Cukrus (grietinėlės užpilui) 150 g Sutirštintas pienas 400 g Paruošimas 1 Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir palikite nuvarvėti. 2 Lazdynų riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, atvėsinkite ir nulupkite luobeles. 3 Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu, minutę jame palaikykite, išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu, tada nulupkite migdolų luobeles. 4 Visus riešutus smulkiai sukapokite peiliu. 5 Aguonas sumalkite mėsmale 2-3 kartus arba sutrinkite elektriniu trintuvu. 6 Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. 7 Į aguonų masę nuolat maišydami dėkite po vieną trynį ir po...
Labai greitas, gaivus, skanus tortukas! Svarbiausia, kad su mielu noru valgė vaikai :) Receptą seniai buvau nužiūrėjus čia: http://linoreta.blogas.lt/vyniotinio-tortas-atfatf-1234.html Tik aš dėjau kivių ir vyšnių želė, bei į jogurtinę masę dar pakelį varškės įmaišiau bei truputį cukraus ir vanilino.O vyniotinio man suėjo 500 gr. " Tortui reikės : Kuršėnų vyniotinio ( arba kokio nors kito ) apie 300g. ( gabaliukas kainuos apie 5 litus) Jogurto 900g. ( pirkau ”Jo”, kainavo 3, 70 lt. ) Apelsinų žele du pakelius ( 2 x 0,80 = 1, 60 lt.) ...
Kraunu dar vieną skanų receptuką į savo virtualią užrašų knygytę. Reikės: Vaflių lakštų pakelio; "Rududu" skardinės; Sviesto 140 gr.; Mascarponės sūrio (nebūtinai) porą šaukštų su kaupu. Kambario temperatūros sviestą išmaišome su "Rududu" ir Mascarpone: gauta mase sutepam vaflius ir paslegiam pusdieniui. Supjaustom ir skanaus!
Komentarai
Rašyti komentarą