Aviečių ir slyvų uogienė
http://www.beatosvirtuve.lt/recipes/slyvu-ir-avieciu-uogiene/
Reikės:
Reikės:
- 500 g slyvų
- 500 g aviečių
- 450 g „Dansukker” cukraus uogienėms
- 1 citrinos žievelės
- 1 šaukštelio cinamono ar cinamono lazdelės
- ½ šaukštelio šviežiai nutarkuoto muskato
Avietes valgom iš rankų ir nuo krūmo, bet kaip smagu jas suporuoti su prisirpusiomis slyvomis. Citrinų gaivumas paryškina aviečių saldumą. Tokia tekstūrinė uogienė, saldi saldi ir smagi.
Nuplaukite avietes ir slyvas, slyvas supjaustykite kubeliais. Jei naudojate šaldytas avietes, jos turi būti atitirpdytos kambario temperatūroje. Uogas supilkite į puodą ir kaitinkite, kol pradės garuoti. Nutarkuokite citrinos žieveles, patarkuokite muskato, įberkite cinamono, supilkite „Dansukker“ cukrų uogienėms ir virkite 10–15 minučių ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišykite. Ir aišku nepervirkite – slyvų gabaliukus tikrai turėtumėt įžvelgti akimi ir pakramtyti dantimi. Tad virkite vos vos ir nebijokite, kad suges, nes „Dansukker“ cukrus uogienėms visą darbą už jus padarys – ir uogienę sutirštins, ir nuo pelėsio apsaugos.
Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius. Uždarykite ir palikite per naktį atvėsti ir sustingti. Rekomenduojama laikyti vėsioje vietoje.
Komentarai
Rašyti komentarą