Vištos kepenėlių paštetas


Daugiau gyvenime nepirksiu pašteto iš pardės :D
Fantastika!!!

Ėmiau:
600 gr.  vištienos kepenėlių
2 didelės tarkuotos morkos
1 didelis svogūnas pjaustytas kubeliais
3 skiltelės česnako
3 šaukštai šaldytų krapų
150 gr. grietinėlės, dėjau 13 proc. riebumo
120 gr. sviesto
Provanco žolelės, druska, pipirai


Ant alyvuogių aliejaus keptuvėje gerai paskrudinam kepenėles su svogūnais ir morkom, prieš pabaigą užspaudžiame česnako, dedam prieskonius ir dar minutėlę pakepam. Tada viską verčiam į kombainą ir sumalam iki vientisos masės, pilam grietinėlę, dedam sviesto gabaliukus ir dar pamalam. Jei reikia dadedam pipirų ir druskos.
Išimam iš kombaino masę ir susidedam į norimo dydžio indelius. Atvėsinam ir dedam į šaldytuvą ar šaldiklį, jei žadat visko greitu metu nesuvalgyti.

P.S. vietoj kombaino galite naudoti ir rankinį trintuvą ar mėsmalę su smulkiu sieteliu.

Skanaus!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Aguonų pyragas-tortas

Vyniotinio tortas

Liežuvio mišrainė