Čeburėkai
Čeburėkų receptuko norėjau kuo paprastesnio ir po paieškų radau šį: http://www.vyrasvirtuvej.projektas.lt/ceburekai
Tešlai pagaminti reikės:
•beveik stiklinė vandens (~150ml)
•maždaug 0,5kg miltų
•vienas kiaušinis
•pusė šaukštelio druskos
O įdarą gaminsim iš:
•~250g kiaulienos faršo
•1-1,5 galvos svogūno (~100g)
•pusės stiklinės pieno (~100ml)
•pipirų ir druskos pagal skonį
Maždaug trečdalyje (~50ml) vandens ištirpiname druską. Pilame ten 3/5 miltų ir įmušam kiaušinį.
Po truputį vis įpildami vandens pradedame minkyti tešlą. Turėtų gautis tokia tąsi prie rankų kimbanti masė. Jei tešla skysta, berkite papildomai miltų ir minkykit, kol tešlą galėsite iškelti iš dubens ant miltais pabarstyto stalo. Tada dar minkom vis pabarstydami miltais, kol ji nebekibs prie rankų. Tik atsargiai – nepadauginkit miltų – tešla turi būti elastinga, jokiu būdu ne per kieta.
Baigę minkyt užklojam tešlą rankšluosčiu ir duodam tešlai pusvalandį pailsėti. O tuo tarpu galime pasiruošti įdarą.
P.S. miltų man atliko dar nemažai, nes ta dalį kur atsidėau taip ir nebepanaudojau beveik, tik stalo pabarstymui. Na bet čia reikia iš akies su tais miltais žiūrėt.
Į faršą įtarkavau per burokinę tarką svogūną ir sviestuko šaukštą gerą, tada pyliau pienuko ir prieskonių "Itališkų" įbėriau.
Nu labai labai skanu buvo :)
Tešlai pagaminti reikės:
•beveik stiklinė vandens (~150ml)
•maždaug 0,5kg miltų
•vienas kiaušinis
•pusė šaukštelio druskos
O įdarą gaminsim iš:
•~250g kiaulienos faršo
•1-1,5 galvos svogūno (~100g)
•pusės stiklinės pieno (~100ml)
•pipirų ir druskos pagal skonį
Maždaug trečdalyje (~50ml) vandens ištirpiname druską. Pilame ten 3/5 miltų ir įmušam kiaušinį.
Po truputį vis įpildami vandens pradedame minkyti tešlą. Turėtų gautis tokia tąsi prie rankų kimbanti masė. Jei tešla skysta, berkite papildomai miltų ir minkykit, kol tešlą galėsite iškelti iš dubens ant miltais pabarstyto stalo. Tada dar minkom vis pabarstydami miltais, kol ji nebekibs prie rankų. Tik atsargiai – nepadauginkit miltų – tešla turi būti elastinga, jokiu būdu ne per kieta.
Baigę minkyt užklojam tešlą rankšluosčiu ir duodam tešlai pusvalandį pailsėti. O tuo tarpu galime pasiruošti įdarą.
P.S. miltų man atliko dar nemažai, nes ta dalį kur atsidėau taip ir nebepanaudojau beveik, tik stalo pabarstymui. Na bet čia reikia iš akies su tais miltais žiūrėt.
Į faršą įtarkavau per burokinę tarką svogūną ir sviestuko šaukštą gerą, tada pyliau pienuko ir prieskonių "Itališkų" įbėriau.
Nu labai labai skanu buvo :)
Komentarai
Rašyti komentarą