Naminis varškės kremas (ricotta)



Naminis varškės kremukas pasidaro labai paprastai ir lengvai, o skonis fantastiškas :)

Varškės kremui reikės:

1 l kefyro (3,2 proc.) būtinai
česnako, druskos, pipirų, raudonos paprikos, petražolių.

Kefyro pakelį dedame į šaldymo kamerą ir paliekame per naktį arba per dieną kaip patogiau... ryte išimam ir praplėšę pakuotę tą ledo gabalą dedam į dvigubą marlę ar į tankų sietą. Paliekam iki vakaro ramiai nuvarvet vandeniui. Jei dėsit i marlę turėsit pakabinti ant krano.
Kai vanduo ištirpsta lieka puiki kreminė varškė. Į kurią aš įdėjau, spausto česnako, paprikos kubeliukų, petražolių šviežių. Viską išmaišom dedam į indelį ir turim puikų užkandį ;) Prieskonius galite dėti pagal nuotaiką: krapukus, agurkėlius marinuotus ir pan... taip pat ji puikiai tinka tortų, desertų gamybai :)





o čia palyginimui pirktinio varškės kremo sudėtis :) Atkreipkit dėmesį į EEEEEEEEE :D Paspaudus nuotrauką ji pasididina :)


Receptas iš:

http://duonosirzaidimu.wordpress.com/2010/02/03/varskes-kremas-naminis-ir-pasiutusiai-gardus/


artimiausiu metu planuoju dar va ką pasidaryti namie:

http://garduskasnelis.blogspot.com/2009/12/namine-mascarpone.html

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Aguonų pyragas-tortas

Vyniotinio tortas

Liežuvio mišrainė