Mielinė tešla


puiki tešla ;) tik bandeles rekomenduočiau valgyti karštas su pienuku :)

Močiutės mielinė tešla




200 ml pieno

2 v. š. cukraus

1 pakelis sausų mielių (nesvarbu, 7 ar 11 g)

200 g sviesto

1/2 a. š. druskos

~500 g miltų





Šis būdas tinka tada, kai kepti bandeles norime labai greitai. Išimti sviestą iš šaldytuvo ir leisti jam natūraliai atšilti (jokiais būdais nenaudoti mikrobangų krosnelės ir pan.). Pieną pašildyti iki kambario temperatūros, suberti 2 v. š. cukraus ir mieles. Išmaišyti, kad ištirptų cukrus ir mielės. Uždengti ir pastatyti šiltai 10 -15 min., kad būtinai susidarytų „kepurėlė“ iš mielių.

Tuo tarpu į didelį dubenį persijoti miltus ir sumaišyti su druska. Sudėti gabaliukais supjaustytą atšilusį sviestą ir pirštais trinti miltus su sviestu, kol susidarys trupinėliai. Kai susidarys mielių „kepurėlė“, pieną su mielėmis supilti į miltus ir ranka išmaišyti. Turi gautis normali neskysta tešla. Jeigu tešla per skysta, berti dar miltų. Paminkyti apie 3 min., dėti tešlą į dubenį ir iškart į šaldytuvą. Po 0,5 val. Tešlą išimti iš šaldytuvo ir formuoti bandeles, picą ir t. t. Iškart kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje.

receptas iš http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=112285&st=96




Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Aguonų pyragas-tortas

Vyniotinio tortas

Liežuvio mišrainė