Imbieriniai sausainiukai
Taigi...vis dar tęsiam su dukryte namie akciją - "Jokių pirktinių sausainių!" :)
Kepėm šiuos sausainėlius http://gyvenimas.delfi.lt/cooking/olandiski-imbieriniai-sausainiai.d?id=28528573
Aš šį tą pakeičiau taip :
Reikės:
3 stiklinių miltų,
2 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
1 1/2 arbat. šaukšt. prieskonių mišinio meduoliams (4 arbat. šaukšt. malto cinamono, 1 arbat. šaukšt. maltų gvazdikėlių, 1 arbat. šaukšt. imbiero miltelių, 1 arbat. šaukšt. malto muskato,1 arbat. šaukšt. maltų kardamonų),
1/2 arbat. šaukšt. druskos,
2/3 stiklinės cukraus,
100 g ištirpinto sviesto,
6 arbat. šaukšt. jogurto ,
šokolado.
Gaminimas:
Dideliame dubenyje supilam 3 stiklines miltų. Įberkite 2/3 stiklinės cukraus. Taip pat suberkite prieskonių mišinį, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite. Supilkite ištirpintą sviestą ir 6 šaukštelius jogurto. Užminkykite tešlą. Jei ji per kieta, įpilkite daugiau jogurto, kol tešla taps elastinga.
Iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus ir šiek tiek juos suplokite. Kepkite iki 160 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje 15–20 min. Iškepusius apliejame šokoladu.
Skanaus!
Komentarai
Rašyti komentarą