Imbieriniai sausainiukai


Taigi...vis dar tęsiam su dukryte namie akciją - "Jokių pirktinių sausainių!" :)
Kepėm šiuos sausainėlius http://gyvenimas.delfi.lt/cooking/olandiski-imbieriniai-sausainiai.d?id=28528573
Aš šį tą pakeičiau taip :

Reikės:




3 stiklinių miltų,

2 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,

1 1/2 arbat. šaukšt. prieskonių mišinio meduoliams (4 arbat. šaukšt. malto cinamono, 1 arbat. šaukšt. maltų gvazdikėlių, 1 arbat. šaukšt. imbiero miltelių, 1 arbat. šaukšt. malto muskato,1 arbat. šaukšt. maltų kardamonų),


1/2 arbat. šaukšt. druskos,

2/3 stiklinės cukraus,

100 g ištirpinto sviesto,

6 arbat. šaukšt. jogurto ,

šokolado.



Gaminimas:



Dideliame dubenyje supilam 3 stiklines miltų. Įberkite 2/3 stiklinės cukraus. Taip pat suberkite prieskonių mišinį, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite. Supilkite ištirpintą sviestą ir 6 šaukštelius jogurto. Užminkykite tešlą. Jei ji per kieta, įpilkite daugiau jogurto, kol tešla taps elastinga.



Iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus ir šiek tiek juos suplokite. Kepkite iki 160 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje 15–20 min. Iškepusius apliejame šokoladu.

Skanaus!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Aguonų pyragas-tortas

Vyniotinio tortas

Pertepti vafliai