Naminiai koldūnai

Eilinį kartą paragavusi pirktinių koldūnų supratau, kad noriu vis tik šeimai gaminti pati juos :)

Taigi nusiperkam tokį aparatą;
išplauname;


pabarstom jį miltais;


darom koldūnų tešlą ( 3 stiklinės miltų, druska, vanduo, galima dėti ir kiaušinio trynį; iš tokio kiekio tešlos gausis apie 110 koldūniukų t.y. dvi partijos po 55 vnt.);
iškočiojame 1 lakštą ir klojame ant koldūninės, labai švelniai pervažiuojam su kočėlu, kad matytųsi kontūrai;


dėliojame įdarą (faršas, svogūnas, druska, pipirai ir kt. prieskoniai bei žolelės pagal skonį; galima dėti varškę, grybus, uogas ir t.t.);



dedame kitą iškočiotą lakštą ant viršaus;



ir tada jau stipriai pakočiojame, kad išsispaustų koldūniukai;




išimame; ir verdam iki 10 min;




Skanaus!














Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Aguonų pyragas-tortas

Vyniotinio tortas

Liežuvio mišrainė