Šokoladinis tortas
http://www.gaspadine.lt/patiekalas/sokoladinis_tortas_konkursui.html
Tai tortas - šokoladinė bomba. Ypatingai skanu jį valgyti su su plakta grietinėle.
1. TORTO PAGRINDAS. Jam naudojame trintuvu smulkiai sutrupintus šokoladinius sausainius (pvz., "Selga"). Pilame į juos tirpintą sviestą ir gerai išmaišome. Pasiruošiame kepimo formą 26 cm diametro nuimamais kraštais ir įklojame į ją kepimo popierių. Sausainių masę suberiame į kepimo formą, paskleidžiame ir suformuojame pyrago dugną ir kraštelius, spaudžiant masę šaukštu ar tiesiog ranka.
2.ŠOKOLADINIS ĮDARAS. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 185 ° C. Sviestą ir šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje.
3.Į nedidelį atskirą dubenėlį supilkite paruoštą ir atvėsintą kambario temperatūros espresso kavą, romą, suberkite tirpios kavos miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Gautą kavos - romo masę gerai išmaišykite šluotele ir atidėkite į šalį.
4. Šešis kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus. Trynius su cukrumi gerai išplakite. Į juos supilkite kavos - romo masę. Atidėkite.
5. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite į juos ištirpintą šokoladą su sviestu.
6. Abi kiaušinių mases sujunkite į vieną, gerai išmaišykite ir supilkite į torto pagrindą. Kepkite apie 40 min., o po to, gerai jį atvėsinkite, ne nuimdami kepimo formos kraštų. (Krašteliai gali būti apdegę, tai juos kai atvėsta šaukštu nugnybiu).
7. ŠOKOLADINIS PUDINGAS. Kol kepa visos pagrindinės torto dalys, paruoškime užpilą – pudingą. Viename puodelyje ištirpiname sviestą ir šokoladą. Į kitą ne didelį puodą sudedame cukrų, kakao miltelius, krakmolą ir žiupsnelį druskos, gerai išmaišome, dedam sviestą ir šokoladą, pastatome ant ne karštos ugnies ir įmaišome 4 trynius. Labai intensyviai plakame šluotele 1 - 2 min. Nesustodami plakti, lėtai pilame pieną.Maždaug po 40 sek. masė sutirštės. Skoniui pagerinti įlašinkime šiek tiek citrinos. Šokoladinis pudingas paruoštas. Prieš tepant jį ant torto, būtinai 3 val. palaikykite jį šaldytuve.
8. Baigiamasis etapas. Kai pagrindinės torto dalys gerai atvėso, o pudingas sustingo, užtepkite jį ant torto. Sluoksnis turi būti storas. Po to tortą laikykite šaldytuve mažiausiai 10 val. Papuoškite tortą savo nuožiūra. Skanaus!
Sudėtinės dalys:
- Sausainiai, šokoladiniai, torto pagrindui, 430 gramų
- Sviestas, torto pagrindui, 125 gramai
- Sviestas, šokoladiniam įdarui, 100 gramų
- Šokoladas, juodasis, šokoladiniam įdarui, 100 gramų
- Kava, tirpi, šokoladiniam įdarui, 2 šaukštai
- Kava, espresso kavos, kambario temperatūros, šokoladiniam įdarui, 50 mililitrų
- Druska, šokoladiniam įdarui, 0.25 šaukštelio
- Vanilinis cukrus, šokoladiniam įdarui, 20 gramų
- Cukrus, rudasis, šokoladiniam įdarui, 190 gramų
- Kiaušiniai, šokoladiniam įdarui, 6 vienetai
- Romas, tamsus, šokoladiniam įdarui, 1 šaukštas
- Cukrus, rudais, šokoladiniam pudingui, 150 gramų
- Kakava, šokoladiniam pudingui, 3 šaukštai
- Krakmolas, kukurūzų, šokoladiniam pudingui, 3 šaukštai
- Druska, šokoladiniam pudingui, 0.25 šaukštelio
- Kiaušiniai, tryniai, šokoladiniam pudingui, 4 vienetai
- Pienas, šokoladiniam pudingui, 500 mililitrų
- Sviestas, šokoladiniam pudingui, 3 šaukštai
- Vanilinis cukrus, šokoladiniam pudingui, 10 gramų
- Šokoladas, juodasis, šokoladiniam pudingui, 90 gramų
Gaminimas:
Šokoladiniam pudingui dar reikės 2 šaukštų citrinos sulčių.Tai tortas - šokoladinė bomba. Ypatingai skanu jį valgyti su su plakta grietinėle.
1. TORTO PAGRINDAS. Jam naudojame trintuvu smulkiai sutrupintus šokoladinius sausainius (pvz., "Selga"). Pilame į juos tirpintą sviestą ir gerai išmaišome. Pasiruošiame kepimo formą 26 cm diametro nuimamais kraštais ir įklojame į ją kepimo popierių. Sausainių masę suberiame į kepimo formą, paskleidžiame ir suformuojame pyrago dugną ir kraštelius, spaudžiant masę šaukštu ar tiesiog ranka.
2.ŠOKOLADINIS ĮDARAS. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 185 ° C. Sviestą ir šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje.
3.Į nedidelį atskirą dubenėlį supilkite paruoštą ir atvėsintą kambario temperatūros espresso kavą, romą, suberkite tirpios kavos miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Gautą kavos - romo masę gerai išmaišykite šluotele ir atidėkite į šalį.
4. Šešis kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus. Trynius su cukrumi gerai išplakite. Į juos supilkite kavos - romo masę. Atidėkite.
5. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite į juos ištirpintą šokoladą su sviestu.
6. Abi kiaušinių mases sujunkite į vieną, gerai išmaišykite ir supilkite į torto pagrindą. Kepkite apie 40 min., o po to, gerai jį atvėsinkite, ne nuimdami kepimo formos kraštų. (Krašteliai gali būti apdegę, tai juos kai atvėsta šaukštu nugnybiu).
7. ŠOKOLADINIS PUDINGAS. Kol kepa visos pagrindinės torto dalys, paruoškime užpilą – pudingą. Viename puodelyje ištirpiname sviestą ir šokoladą. Į kitą ne didelį puodą sudedame cukrų, kakao miltelius, krakmolą ir žiupsnelį druskos, gerai išmaišome, dedam sviestą ir šokoladą, pastatome ant ne karštos ugnies ir įmaišome 4 trynius. Labai intensyviai plakame šluotele 1 - 2 min. Nesustodami plakti, lėtai pilame pieną.Maždaug po 40 sek. masė sutirštės. Skoniui pagerinti įlašinkime šiek tiek citrinos. Šokoladinis pudingas paruoštas. Prieš tepant jį ant torto, būtinai 3 val. palaikykite jį šaldytuve.
8. Baigiamasis etapas. Kai pagrindinės torto dalys gerai atvėso, o pudingas sustingo, užtepkite jį ant torto. Sluoksnis turi būti storas. Po to tortą laikykite šaldytuve mažiausiai 10 val. Papuoškite tortą savo nuožiūra. Skanaus!
Komentarai
Rašyti komentarą