Lavos pyragėliai
Pyragėliai su lava :)
Ačiū Gitutei, kad pavaišino ir užkabino šiuo receptu :)
Aš dariau pagal šį receptą: http://zaidziamevirtuve.blogspot.com/2010/03/sokoladiniai-pyragaiciai-lava-cakes.html
tik be brendžio...
4 pyragėliams:
100 g šokolado
100 g sviesto
2 dideli kiaušiniai
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai miltų (šiek tiek su kaupu, bet nedaug)
50 ml brendžio
sviesto formelių patepimui
Orkaitę įkaitinti iki max. (pas mane tai 240). Formeles dosniai patepti sviestu. Šokoladą ištirpinti kartu su sviestu, kiaušinius sumaišyti su miltais ir cukrumi. Abi mases sumaišyti. Išpilstyti į formeles. (Formeles su tešla dedu į šaldytuvą keletui valandų, kad atšaltų, labai patogu dieną pasiruošti, o vakare atėjus svečiams kepti). Kišam kepti. O dabar pats malonumas. Svarbu šitų pyragaičių neperkepti. Aišku, galima, bus irgi skanūs - minkšti, drėgni, labai šokoladiniai. Bet smagiau, kai jie elgiasi kaip tikras vulkanas - išsiveržia. Todėl reikia labai atidžiai stebėti kepimą. Kepama apie 7-10 minučių ir ištraukiama, kada kraštai kyla, o viduriukas dar lieka gyvas, dar nekyla.
Komentarai
Rašyti komentarą