Grikių pyragas
Nu, Beata, ačiū! Jis nuostabus! http://www.beatosvirtuve.lt/blog/recipes/grikiu-pyragas-nuostabusis/
Reikės:
- Tešlai reikės:
- 100 g sviesto
- 140 g kvietinių miltų
- 60 g pilno grūdo ruginių miltų
- 60 ml šalto vandens
- Įdarui reikės:
- 150-200 g virtų grikių
- 1 svogūno
- apie 100 g arba kelių riekelių rūkyto kiaulienos kumpio ar šoninės
- 150 ml pieno
- 2 kiaušinių
- ryšulėlio krapų (aš dėjau džiovintą raudnėlį)
- druskos, pipirų
1. Į dubenį persijokite miltus, įberkite žiupsnelį druskos ir stambia tarka
įtarkuokite atšaldytą sviestą.
2. Pirštais sutrupinkite sviesto gabalėlius, įtrinkite juos į miltus, kad viskas atrodytų kaip stambių trupinių krūva.
3. Į mišinį įpilkite šalto vandens ir greitai maišykite, o paskui jau suspauskite masę į vieną gumulą.
4. Paruoštą tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir valandai padėkite į šaldytuvą.
5. Kol tešla vėsta, pasiruoškite įdarą: keptuvėje išlydikte sviestą ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Kai svogūnai suminkštės berkite ir mažais gabaliukais sukapotą kumpį. Keletą minučių viską pakepinkite.
6. Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Pabarstykite stalviršį ir tešlos paviršių miltais bei lengvai,nespausdami jos iškočiokite iki 5 mm storio lakštą. Atsargiai, kad nesuplyštų, įklokite jį į neaukštą kepimo formą.Formoje įklotą tešlą dar pastatykite valandai į šaldytuvą, kad ji būtų dar trapesnė.
7. Tešlai formoje atšalus, ant jos viršaus patieskite kepimo popierių bei ant jo priberkite pupų ar žirnių ir pašaukite į 185 laipsnių orkaitę 15 minučių. Iškepęs pyragas turi būti sausas ir kietokas.
8. Į dubenį įpilkite 150 ml riebaus pieno, įmuškite 2 kiaušinius, šiek tiek pasūdykite, įberkite pipirų bei susmulkintų krapų. Masę lengvai išplakite šluotele.
9. Ant iškepto pyrago iš keptuvės išverskite pakepintus svogūnus su kumpiu bei tolygiai paskleiskite.
10. Berkite virtų grikių sluoksnį.
11. Per sietelį supilkite kiaušinių plakinį ant grikių, kad juos apsemtų ir pašaukite į 165-170 laipsniųorkaitę 10 minučių.Pyragą palikite atvėsti formoje. Atvėsusį, išimkite iš kepimo formos ir supjaustykite gabalėliais.
2. Pirštais sutrupinkite sviesto gabalėlius, įtrinkite juos į miltus, kad viskas atrodytų kaip stambių trupinių krūva.
3. Į mišinį įpilkite šalto vandens ir greitai maišykite, o paskui jau suspauskite masę į vieną gumulą.
4. Paruoštą tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir valandai padėkite į šaldytuvą.
5. Kol tešla vėsta, pasiruoškite įdarą: keptuvėje išlydikte sviestą ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Kai svogūnai suminkštės berkite ir mažais gabaliukais sukapotą kumpį. Keletą minučių viską pakepinkite.
6. Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Pabarstykite stalviršį ir tešlos paviršių miltais bei lengvai,nespausdami jos iškočiokite iki 5 mm storio lakštą. Atsargiai, kad nesuplyštų, įklokite jį į neaukštą kepimo formą.Formoje įklotą tešlą dar pastatykite valandai į šaldytuvą, kad ji būtų dar trapesnė.
7. Tešlai formoje atšalus, ant jos viršaus patieskite kepimo popierių bei ant jo priberkite pupų ar žirnių ir pašaukite į 185 laipsnių orkaitę 15 minučių. Iškepęs pyragas turi būti sausas ir kietokas.
8. Į dubenį įpilkite 150 ml riebaus pieno, įmuškite 2 kiaušinius, šiek tiek pasūdykite, įberkite pipirų bei susmulkintų krapų. Masę lengvai išplakite šluotele.
9. Ant iškepto pyrago iš keptuvės išverskite pakepintus svogūnus su kumpiu bei tolygiai paskleiskite.
10. Berkite virtų grikių sluoksnį.
11. Per sietelį supilkite kiaušinių plakinį ant grikių, kad juos apsemtų ir pašaukite į 165-170 laipsniųorkaitę 10 minučių.Pyragą palikite atvėsti formoje. Atvėsusį, išimkite iš kepimo formos ir supjaustykite gabalėliais.
Komentarai
Rašyti komentarą