Kiauliea obuolių sultyse


Kiauliena obuolių sultyse


400g kiaulienos




300-400ml obuolių sulčių



1-2 svogūnai



2 šaukštai miltų



Aliejaus



Druskos ir pipirų



Čiobrelio



1 šaukštas grudėtų garstyčių



100ml riebios grietinės



Petražolių







Kiaulieną supjaustyti gabaliukais, pasūdyti ir pabarstyti pipirais ir pabarstyti miltais, gerai miltuose vienodai išvolioti visus kiaulienos gabaliukus, ir per keletą kartų apskrudinti keptuvėje arba puode.



Kai mėsa jau apkepus ją laikykite kitoje lėkštėje, prie keptuvės dugno turbūt bus prikepė mėsos ir miltų gabaliukų, jų neišmeskite. Į tą pačia keptuvę dėkite svogūnus ir toliau kepinkite ant nedidelės ugnies, iš svogūnų išsiskirsianti drėgmė padės atlipti gabaliukams, jei atrodo, kad keptuvė ar puodas labai sausi įpilkite dar aliejaus. Kai svogūnai truputėli suminkštės sudėkite atgal mėsą ir užpilkite obuolių sultimis,įdėkite čiobrelio šakelę ir leiskite viskam troškintis ant nedidelės ugnies apie valandą. Kai mėsa jau bus minkšta ir padažas nuo miltų bus sutirštėjęs, įdėėkite šaukštą garstyčių pamaišykite leiskite dar keletą minučių garstyčiom sušilti ir pabaigai įdėkite porą šaukštų grietinės, arba grietinėlės, jei dėsite grietinę, tai per daug nekaitinkite, nes grietinės gali suskilti ypač jei ji liesa….Pabaigoje pabarstykite visą susmulkintom petražolėm.

šitam troškiniui labai patinka bulvių košė. Skanaus.



Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Aguonų pyragas-tortas

Vyniotinio tortas

Liežuvio mišrainė