Cukinijų pyragas su cinamonu ir šokaladu


Cukinijų pyragas su cinamonu ir šokaladu




30x10x8 cm kepimo formai susirandam:



400 g cukinijos

100 g šokolado

375 g miltų

2 šaukštelius kepimo miltelių

0,5 šaukštelio sodos

250 g cukraus

2 šaukštelius vanilinio cukraus

žiupsnelį druskos

3 didelius kiaušinius

200 g jogurto

60 g aliejaus



1,5 šaukšto cukraus

0,5 šaukšto cinamono



Procesas:



Žinau, ne visi turi virtuvines svarstykles ir šita gramų sistema gali visą ūpą ką nors kept užmušt. Bet 250 ml stiklinę juk turit, ar ne?



Cukiniją sutarkuojam (nurodytas svoris yra jau paruoštos naudojimui cukinijos, žr. į blynų receptą) jau irgi anksčiau minėta burokine tarka. Jei matuosim stiklinėm, tai sutarkuota cukinija turėtų tilpt į dvi. Šokoladą susmulkinam gabalėliais. Naudojau pienišką, bet tinka ir juodas. Iš esmės, bet koks, kokį mėgstat, tik, pageidautina, be skysto įdaro. Šito stikline nematavau, atsiprašau.



Įjungiam orkaitę – 175. Kepimo formą išklojam kepimo popierium. Jei sugalvosit duoną kept kiekius dvigubai sumažinę (kas visai tikėtina, nes jūs manim dar taip labai nepasitikit, kad iškart pultumėt tokio dydžio kepinius kept, ar ne?), būtinai rinkitės pailgą kepimo formą aukštais kraštais – keksinę, jei trumpiau.



Vidutinio dydžio dubeny sumaišom miltus (3 stiklinės), kepimo miltelius, sodą, cukrų (stiklinė ir dar ketvirtis), vanilinį cukrų, druską ir šokolado gabalėlius.



Dideliam dubeny šluotele išplakam kiaušinius (jei jūsiškių niekaip dideliais pavadint neišeina (chi chi), imkit keturis), jogurtą (beveik pilna stiklinė; pageidautina – natūralų, bet jei tokio šiuo metu šaldytuve nėra – tiks bet koks mėgstamas (aha, aha, lyg jūsų šaldytuvo stalčiai ir lentynos tiesiog lūžtų nuo nemėgstamo jogurto), tik tuomet cukraus reikėtų šaukštu mažiau) ir aliejų (ketvirtis stiklinės). Įmaišom tarkuotą cukiniją.



Mažesnio dubenio turinį verčiam į didesnį, maišom šaukštu, kol sausų miltų nelieka. Nepersistengiam, tokio tipo kepiniai permaišymo bijo nelyg Gražulis gėj..., tpfu, velnias kryžiaus. Supilam į kepimo formą.



Cukrų sumaišom su cinamonu ir apibarstom juo kepinio viršų. Kišam kepti. Kepam ilgai. Mažiausiai valandą. Perkepti – tikimybė menka, tačiau neiškepti iki galo – labai didelė. Tikrinam mediniu iešmeliu (dantų krapštuku, degtuku), jei ištraukiamas neapsivėlęs tešla – iškepė, bet dėl visa pikta dar truputį pakepkit. Jei viršus sugalvos degti, uždengiam folija, bet iš orkaitės jokiu būdu anksčiau laiko ir netikrinę netraukiam.



Iš formos išimam tik visiškai ataušusią. Valgom, kitus vaišinam ir apie sudėtį tylim. Skanaus.






Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Aguonų pyragas-tortas

Vyniotinio tortas

Liežuvio mišrainė