Riestainiai


Vaikai įvertino puikiai! Neliko akimirksniu :)
Mums reikės:

250 g sviesto, 
1 stiklinės cukraus, 
2 kiaušinių, 
3 stiklinių miltų, 
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus.

Paruošimas:

Jeigu sviestas ar margarinas sušalęs sutarkuokite jį burokine tarka (jei minkštas – suminkykite mediniu šaukštu), suberkite paprastą cukrų bei vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, išsukite iki vientisos masės, įberkite persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išminkykite. Miltų gali prireikti šiek tiek daugiau, priklauso nuo masės drėgnumo (sviesto ar margarino, kiaušinių dydžių). Patartina tešlą padėti į šaldytuvą, kad atvėstų.
Atgnybkite tešlos gabalėlį, rankomis sukočiokite į mažojo piršto storumo pailgą volelį, bei suraitykite riestainėlius, kaip nuotraukoje, vieną pusę apvolioti cukruje ir neapvoliota puse dėtit į skardą išklota kepimo popieriumi. Kepti 10-12 min. 180-200 °C įkaitintoje orkaitėje.
Receptas iš čia

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Aguonų pyragas-tortas

Vyniotinio tortas

Liežuvio mišrainė