Greitas ir labai skanus tortas "TIPO TIRAMISU" :)
Kadangi neseniai šventėm dukrytės gimtadienį, tai dariau vienam vakarui tokį greitą tortuką, kuriam reikės:
"Mascarpone" sūrio apie 350 gr.
apie 300 gr. riebios grietinėlės
200 gr cukraus pudros
citrinos sulčių pagal skonį
tarkuoto šokolado
tikros kakavos
puodelio šaltos tirpios kavos
Pusė didelio pakelio "Damų pirštelių"
Taigi.... išsiplakam iki standumo grietinėlę su cukraus pudra, dedam "Mascarpone" ir dar paplakam. Galiausiai spaudžiam citrinos sulčių pagal skonį ir gerai išplakam.
Pasiruošiam tortinę. Į dugną dedam "Damų pirštelius" prieš tai trumpam juos pamerkdami į šaltą kavą. Sausą pirštelių pusę nukreipiam žemyn. Suformavę iš pirštelių vieną sluoksnį toliau ant jo pilam pusę suplaktos masės, barstom ją šokoladu, vėl dėliojam sluoksnį pirštelių, mirkytų kavoje, vėl pilam masę ir galiausiai barstom šokoladą bei kakavą. Aišku šonus galite ir viršų papuošti pagal fantaziją :)
Dedam į šaldytuvą parai ir laukiam nekantriai šventinio ar šiaip smaguriško vakaro :)
"Mascarpone" sūrio apie 350 gr.
apie 300 gr. riebios grietinėlės
200 gr cukraus pudros
citrinos sulčių pagal skonį
tarkuoto šokolado
tikros kakavos
puodelio šaltos tirpios kavos
Pusė didelio pakelio "Damų pirštelių"
Taigi.... išsiplakam iki standumo grietinėlę su cukraus pudra, dedam "Mascarpone" ir dar paplakam. Galiausiai spaudžiam citrinos sulčių pagal skonį ir gerai išplakam.
Pasiruošiam tortinę. Į dugną dedam "Damų pirštelius" prieš tai trumpam juos pamerkdami į šaltą kavą. Sausą pirštelių pusę nukreipiam žemyn. Suformavę iš pirštelių vieną sluoksnį toliau ant jo pilam pusę suplaktos masės, barstom ją šokoladu, vėl dėliojam sluoksnį pirštelių, mirkytų kavoje, vėl pilam masę ir galiausiai barstom šokoladą bei kakavą. Aišku šonus galite ir viršų papuošti pagal fantaziją :)
Dedam į šaldytuvą parai ir laukiam nekantriai šventinio ar šiaip smaguriško vakaro :)
Komentarai
Rašyti komentarą