Bandelės

Genialumas slypi paprastume :) Tai štai kaip paprastai pasidaro, šios gražiosios bandelės....

Tešlą darom mielinę:

imam 300 ml ŠILTO pieno,
7 gr sausų mielių,
6 šaukštus cukraus,
žiupsnelį druskos,
vieną kiaušinį,
60 ml aliejaus,
apie 5oo gr miltų.

Šiltame piene gerai ištirpinam mieles ir cukrų (palaikom koki 15 min.), tada įmušam kiaušinį, beriam druską, pilam aliejų, ir miltus. Maišom kol tešla išsiminys ir nekibs prie rankų (miltų pagal poreikį dėkit); tada tešlą paliekame kokiom 2-3 val. kilti...

tada pasidarom rutuliukus;
imam vieną, kočiojam, apibarstom cukrumi ir cinamonu;



susukam į volelį;



volelį perlenkiam pusiau;



įpjaunam;



atlenkiam kraštukus;



dedam į skardą, tepam kiaušinio tryniu paliekam koki 20 min pakilt dar ir tada kepam apie 15 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje;



Skanaus!

P.S. forma galite daryti įvairias, čia rasite daugiau pavyzdėlių: http://www.good-cook.ru/tort/tort_231.shtml ir http://www.good-cook.ru/tort/tort_232.shtml

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Aguonų pyragas-tortas

Vyniotinio tortas

Liežuvio mišrainė