Varškinis lašišos užkandis




Nors foto ir nekokybiška, bet labai ant manęs nepykit.... nučiupau nufotkinti tik paskutinį gabaliuką, nes išnyko "ore".

reikės:
300 gr. varškės (tinka ir paprasta ir grūdėta, man su grūdėta skaniau);
300 ml. riebios grietinėlės;
2 pomidorų;
200 gr. sūdytos arba rūkytos lašišos;
Želatinos 1,5 litro skysčio arba pakelis su biškiu  30 gr.  Dr. Oetker želatinos ;
Krapų, svogūnų laiškų, prieskonių pagal skonį, bet geriausiai tinka Santa Marijos "Žuvies prieskoninių žolelių mišinys", pipirai, druska;
Lašišą ir pomidorus supjaustyti kubeliais, žalumynus susmulkinti.
Želatiną užpilti puse stiklinės verdančio vandens ir išmaišyti kol ištirps.
Plakam grietinėlę, dedam varškę, tada prieskonius, žalumynus, ir šaukštu įmaišom pomidorų ir lašišos gabaliukus ir įmaišome želatiną.
Dedam masę į indą išklotą maistine plėvele arba į žele žiedą prieš tai jį patepliojam aliejumi. Kišam į šaldytuvą keliom valandoms ir laukiam kol sustings.
Galima sluoksniuoti su batono riekėm masę, tada valgysit iš karto, o šiaip šitą užkandį tinka valgyti su duoniukais, duona, batonu.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Aguonų pyragas-tortas

Vyniotinio tortas

Liežuvio mišrainė