Ekleriukai

Labai paprastas ir pigus receptukas.

Imame 200 ml vandens, 100 gr sviesto, cukraus, druskos pagal skonį (jei norime saldžių eklerų, tai dedame cukraus keletą šaukštų ir vanilinio cukraus porą šaukštelių);


viską užviriname katiliuke;
beriame 200 ml persijotu miltų;


ir maišome intensyviai mediniu šaukštu tol kol viskas sušoks į vieną guzą;


sušokus į guzą ant dugno užsitraukia balta plėvelė;



nukeliame nuo ugnies ir tešlą atvėsiname iki tiek, kad į ją galėtumėme įkišti pirštą ir jį ten nulaikyti šiek tiek;
tada mušame po vieną 5 kiaušinius ir vis maišome po kiekvieno įmušimo;





gaunasi tiršta tešla (jei kiaušiniai dideli pakaks ir 4 );







kepame išspaudę ant kepimo popieriaus ar silikoninio padėklo apie 30 min. 190 laipsnių orkaitėje. Kepimo laikas priklauso nuo eklerų dydžio;





į vidų galima įdėti kremo ar uogienės;









arba nieko :) Skanaus !













Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Aguonų pyragas-tortas

Vyniotinio tortas

Liežuvio mišrainė