Varškės tortas-pyragas su mėlynėm



Receptas: http://aj-receptai.blogspot.lt/2014/03/pyragas-su-melynemis-ir-varske-melynoji.html

26-28 cm. apvaliai formai

Pagrindui:

2 kiaušiniai
100 gr. cukraus
100 gr. minkšto sviesto
320 gr. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Įdarui:

500 gr. varškės (9 % riebumo)
200 gr. grietinėlės (35-36 % riebumo)
2  kiaušiniai (M,L dydžio)
200 gr. mėlynių (galima šaldytų)
130 gr. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus

Pagrindas. Kiaušinius su cukrumi ir druska mikseriu išplakame, kol ištirpsta cukrus. Sudedame minkštą sviestą ir dar kartą išplakame iki vientisos masės. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir užminkome minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą. Palaikome 6aldytuve apie 30 min. Į kepimo formos dugną patiesiame kepimo popierių, rankomis paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių (iki viršaus). Dugną subadome šakute. Kepame iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Išimame, ir jei tešla visgi labai pakilo, lengvai paspaudžiame, kad šiek tiek subliūkštų, ir tilptų įdaras. Supilame įdarą ir kepame 35 min. 180°C orkaitėje. Iškepusio pyrago vidurys turi šiek tiek judėti. Iškeptą visiškai atvėsiname bent kelias valandas, kad įdaras sutvirtėtų (geriausia šaldytuve). Skanaus!

Įdaras.  Iki purumo išplakame kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų. Sudedame per sietelį pertrintą varškę (aš netryniau, nes mėgstu, kai jaučiasi grūdeliai), supilame grietinėlę ir viską gerai išplakame mikseriu, kol masė šiek tiek sutirštėja. Sudedame mėlynes, ir šaukštu lengvai išmaišome. Jei naudosite šaldytas mėlynes, atšildę nupilkite sultis. 

P.S. Pasaka, ne pyragas :) Įdaras minkštas, purus, tiesiog tirpstantis burnoje. Mėlynes galite keisti ir kitomis uogomis. Naudokite ne mažesnę nei 26 cm. formą, nes į mažesnę pyragas netilps (kepant pakyla ir pagrindas ir šiek tiek įdaras). 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Aguonų pyragas-tortas

Vyniotinio tortas

Pertepti vafliai