Varškės apkepas

Reikės:




1 kg. varškės

6 kiaušinių

200 g. manų kruopų

200 g. cukraus (150 gr. jei naudojam saldintą vanilės skonio President)

100 ml. pieno

100 g. sviesto (arba margarino)



Aš formos nebetepiau niekuo, nes silikoninė, bet galima su šiek tiek sviesto bei manų kruopom pabarstyti.



Pertrinti varškę per sietelį (naudojau vanilinę trintą jau kibirėyje President), atskirti trynius nuo baltymų ir trynius įmaišyti į varškę. Sudėti manų kruopas (nemirkytas), supilti pieną (nenaudojau) bei tirpintą sviestą. Standžiai išplakti baltymus su cukrumi. Atsargiai sumaišyti abi mases į vieną. Leisti pastovėti ~ 1 val, kad manai išbrinktų. Supilti masę į formą bei kepti ~40-50min. 180 laipsnių orkaitėj. Būtinai patikrinti pagaliuku, kad nesudegtų ir būtų iškepęs.

Kepimo laikas iš ties priklauso nuo orkaitės/pyrago dydžio. pas mane jis gavos gan aukštas, kepė jis man valandą, nes vis pagaliukas vėlės.

P.S. Jei naudojam rupią, nepertrintą varškę, tai, būtina pilti pieno.
Receptas iš interneto platybių.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Aguonų pyragas-tortas

Vyniotinio tortas

Pertepti vafliai