Midijos
1kg midijų,
½ pok. Sviesto
Krapai
2-3 švieži čili pipirai
1 galva česnako
1 šaukštas čili padažo
Citrina
Druska
Midijas prieš 0,5-1 val. išimti iš kameros, kad kažkiek atšiltų. Puode ištirpinti sviestą, įdėti čili padažą, žiupsnelį druskos, grežinėliais pjaustytą čili pipirą ir griežinėliais pjaustytus česnakus, patroškinti 1-2 min. ir sudėti midijas su viskuo, t.y. tais ledais ar jau kažkiek atšilusiu skysčiu. Uždengti ir ten reikia šiek tiek didesnio karščio, kad atsidarytų tos midijos (pas mane kaitlentė viso yra nuo 1 iki 9, tai aš iki tol ant 6 darau, paskui padidinu ant 7), tai vis pamaišant kokias 5 min. tikrai reikia kaitinti. Pažiūrėti, jeigu daugmaž visos atsidarė, tada supilti citrinos sultis (čia jau nuo skonio priklauso, aš kažkur pilu pusės citrinos, nebent labai mažai būna sulčių, tada visą) ir pjaustytus krapus (krapų nepagailėti). Uždengti ir dar pora minučių patroškinti. Valgyti su česnakiniu batoniuku. Skanaus
½ pok. Sviesto
Krapai
2-3 švieži čili pipirai
1 galva česnako
1 šaukštas čili padažo
Citrina
Druska
Midijas prieš 0,5-1 val. išimti iš kameros, kad kažkiek atšiltų. Puode ištirpinti sviestą, įdėti čili padažą, žiupsnelį druskos, grežinėliais pjaustytą čili pipirą ir griežinėliais pjaustytus česnakus, patroškinti 1-2 min. ir sudėti midijas su viskuo, t.y. tais ledais ar jau kažkiek atšilusiu skysčiu. Uždengti ir ten reikia šiek tiek didesnio karščio, kad atsidarytų tos midijos (pas mane kaitlentė viso yra nuo 1 iki 9, tai aš iki tol ant 6 darau, paskui padidinu ant 7), tai vis pamaišant kokias 5 min. tikrai reikia kaitinti. Pažiūrėti, jeigu daugmaž visos atsidarė, tada supilti citrinos sultis (čia jau nuo skonio priklauso, aš kažkur pilu pusės citrinos, nebent labai mažai būna sulčių, tada visą) ir pjaustytus krapus (krapų nepagailėti). Uždengti ir dar pora minučių patroškinti. Valgyti su česnakiniu batoniuku. Skanaus
Komentarai
Rašyti komentarą