Žemaičių blynai
Super lengva ir skanu:
15 vidutinio dydžio bulvių
2 kiaušiniai
šaukštelis druskos
3 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo
Įdarui :
300gr. vištienos
svogūnas
Padažui :
150 gr. grietinės
150gr. pieno
šaukštelis miltų
šaukštas sviesto
krapų
česnako
Išvirtas su lupena bulves sumalti (aš tryniau bulvių grūstuvu), įmušti kiaušinius, suberti druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkyti tešlą.
Padalinti vienodais gabalėliais.
Vištiena išvirti, sumalti ir sumaišyti su kepintu svogūnu.
Formuoti kaip cepelinus, paskui suploti, dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti.
Iškeptus dėti į dubenį su dangčiu, kad truputį sušustų.
Keptuvėje ant šaukšto sviesto pakepti traiškytą česnaką, krapus ir supilti išplaktą grietinę, pieną ir miltus, kelias min. maišant pakaitinti.
2 kiaušiniai
šaukštelis druskos
3 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo
Įdarui :
300gr. vištienos
svogūnas
Padažui :
150 gr. grietinės
150gr. pieno
šaukštelis miltų
šaukštas sviesto
krapų
česnako
Išvirtas su lupena bulves sumalti (aš tryniau bulvių grūstuvu), įmušti kiaušinius, suberti druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkyti tešlą.
Padalinti vienodais gabalėliais.
Vištiena išvirti, sumalti ir sumaišyti su kepintu svogūnu.
Formuoti kaip cepelinus, paskui suploti, dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti.
Iškeptus dėti į dubenį su dangčiu, kad truputį sušustų.
Keptuvėje ant šaukšto sviesto pakepti traiškytą česnaką, krapus ir supilti išplaktą grietinę, pieną ir miltus, kelias min. maišant pakaitinti.
Komentarai
Rašyti komentarą