Varškiniai lietiniai


250 gr. vaškės


350 ml. pieno

2 kiaušiniai

10 šaukštų aliejaus

1/4 šaukštelio gesintos sodos

cukrus, druska, vanilinas pagal skonį

Miltų reikės tiek, kad tešla taptu vientisos tirštos konsistencijos

Verdančio vandens


Varške, pieną, kiaušinius, druską,cukrų, viską gerai išplakti iki vientisos masės.

Maišant supilti miltų, tiek, kad tešla pasidarytų tiršta, bet maišoma. Sudėti gesintą sodą ir aliejų.

Maišant tešlą plona srovele pilame verdanti vandenį (maišyti nesustojant !! ), kol tešla taps skysta, tinkama kepti lietiniams.

Kepame įkaitintoje keptuvėje. Jei keptuvė gera, aliejaus kepimui naudoti nereikia !

Skanaus!!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Aguonų pyragas-tortas

Vyniotinio tortas

Liežuvio mišrainė