Varškiniai lietiniai
puikus Ilonos receptas: http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2011/01/lietiniai-blynai.html
250 gr. vaškės
350 ml. pieno
2 kiaušiniai
10 šaukštų aliejaus
1/4 šaukštelio gesintos sodos
cukrus, druska, vanilinas pagal skonį
Miltų reikės tiek, kad tešla taptu vientisos tirštos konsistencijos
Verdančio vandens
Varške, pieną, kiaušinius, druską,cukrų, viską gerai išplakti iki vientisos masės.
Maišant supilti miltų, tiek, kad tešla pasidarytų tiršta, bet maišoma. Sudėti gesintą sodą ir aliejų.
Maišant tešlą plona srovele pilame verdanti vandenį (maišyti nesustojant !! ), kol tešla taps skysta, tinkama kepti lietiniams.
Kepame įkaitintoje keptuvėje. Jei keptuvė gera, aliejaus kepimui naudoti nereikia !
Skanaus!!
Komentarai
Rašyti komentarą