Barankos

Puikus receptas:
http://aj-receptai.blogspot.com/2010/09/barankos.html

1 stiklinė šilto vandens
7 arba 11 gr. sausų mielių pakelis (arba 30 gr. šlapių)
1 a.š. druskos
1 а.š. vaninilio cukraus
4 v.š. cukraus
2 v.š. margarino (kiekis netirpinto)
apie 4 stiklinės miltų

Į šiltą vandenį suberiame mieles, druską ir cukrų. Išmaišome ir paliekame 10-15 min., kad suputotų mielės. Tuomet supilame ištirpintą atvėsintą margariną, vanilinį cukrų ir išmaišome. Po truputį beriame miltus ir minkome, kol gausime kietą tešlą, kuri visiškai nelips prie rankų. Pastatome 15 min. į šaldytuvą. Tuomet imame gabalėlį tešlos, iškočiojame į virvutę, supjaustome norimo ilgio gabalėliais, kuriuos sulipdome į barankytę. Kepame 180 C orkaitėje, kol barankos gražiai paruduoja. Skanaus!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Aguonų pyragas-tortas

Vyniotinio tortas

Liežuvio mišrainė