Kitoks obuolių pyragas


kadangi esu obuolių pyragų gerbėja, tai šį kartą išbandžiau štai tokį http://gamyklele.blogspot.com/2010/10/paprastas-obuoliu-pyragas-su-traskia.html
nu ir turiu pasakyti, kad labai skanu ir ta traški plutelė super su riešutukais.
Receptukas tiems kas tyngi žiūrėti nuorodą.


Reikės:


5 rūgščių obuolių

1 v.š cinamono

2 v.š rudojo cukraus (aš dėjau paprastą)



Trupiniams:

1/2 stiklinės smulkintų riešutų (dėjau lazdyno, bet tiktų labai ir graikiniai)

50 gr.sviesto

80 gr. miltų

80 gr. cukraus


Tešlai:

3 kiaušinių

3 v.š aliejaus

1 stiklinės miltų

1/2 stiklinės cukraus

Eiga:



Pirmiausia paruoškite tešlą. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki tol kol masė padvigubės ir pabals, tuomet supilkite aliejų ir suberkite miltus, viską atsargiai išmaišykite.

Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.

Obuolius nulupkite ir supjaustykite riekelėmis, juos sumaišykite su cukrumi ir cinamonu, taip pat jei obuoliai nėra pakankamai rūgštūs pašlakstykite citrinos sultimis. Obuolių mase padenkite tešlos sluoksnį.

Trupiniams: sviestą supjaustykite gabalėliais ir sutrinkite su miltais,cukrumi ir riešutais iki tol kol gausis trupinėliai. Jais apibarstykite obuolių sluoksnį.

Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp. kepkite apie 30 min. kol įsmeigus medinį pagaliuką jis neaplips tešla.




Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Aguonų pyragas-tortas

Vyniotinio tortas

Pertepti vafliai