Aguonų pyragas-tortas
Dariau pagal šį receptą: http://receptai.iki.lt/lt/receptai/desertai/pyragas-aguonu-selsmas-/2813 Aguonos 450 g Lazdynų riešutai 80 g Migdolai 80 g Kiaušiniai 9 vnt. Cukrus 180 g Malti džiūvėsėliai 70 g Manų kruopos 70 g Citrinų sultys 40 ml Sviestas formai patepti 10 g Grietinėlė (35% rieb.) 400 ml Cukrus (grietinėlės užpilui) 150 g Sutirštintas pienas 400 g Paruošimas 1 Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir palikite nuvarvėti. 2 Lazdynų riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, atvėsinkite ir nulupkite luobeles. 3 Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu, minutę jame palaikykite, išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu, tada nulupkite migdolų luobeles. 4 Visus riešutus smulkiai sukapokite peiliu. 5 Aguonas sumalkite mėsmale 2-3 kartus arba sutrinkite elektriniu trintuvu. 6 Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. 7 Į aguonų masę nuolat maišydami dėkite po vieną trynį ir po...
Komentarai
Rašyti komentarą