Suši
Šiandien pas mus suši diena :) Tad bėgu daryt. Vėliau parodysiu Jums ;)

tada tiesiam ant bambukinio kilimėlio(jį galima apsukti maistine plėvele, kad į tarpukus neprilįstų ryžių) Nori lapą. Šiurkščioji pusė turi būti viršuje;

dedame tris šaukštus išvirtų šiltų kibių ryžių. Aš naudoju "Galintos";

viską išlyginame paliekant apie vieną - du cm nuo viršaus be ryžių. Išlyginimui naudoju medini šaukštą, o jį vis pamirkau į dubenėlį su vandeniu (ryžių acto nenaudoju) bet galima būtų vilgyti su juo;
tada dėliojam visus skanumynus;

ir sukam;




štai ir viskas. Negailėkiye jėgų susukant, aš šį kartą patingėjau spaust;
ritinėlį atšaldom kokį pusvalandį šaldytuve ar balkone ir pjaustom į aštuonias dalis. Pirmiausiai pjaunam per puse jį, tada tą pusę per pusę ir t.t.;

ir skanaus! Valgome su pagaliukais :) jei mokam:) ir pamirkom i Sojos padažą. Galima dėtis į jį dar Wasbi krienų;

na štai:
susipjaustom žalias morkytes, citriną, sudytą lašišą ir marinuotą agurkėlį;
tada tiesiam ant bambukinio kilimėlio(jį galima apsukti maistine plėvele, kad į tarpukus neprilįstų ryžių) Nori lapą. Šiurkščioji pusė turi būti viršuje;
dedame tris šaukštus išvirtų šiltų kibių ryžių. Aš naudoju "Galintos";
viską išlyginame paliekant apie vieną - du cm nuo viršaus be ryžių. Išlyginimui naudoju medini šaukštą, o jį vis pamirkau į dubenėlį su vandeniu (ryžių acto nenaudoju) bet galima būtų vilgyti su juo;
likusį sausą kraštelį suvilgom vandeniu;
ir sukam;
ritinėlį atšaldom kokį pusvalandį šaldytuve ar balkone ir pjaustom į aštuonias dalis. Pirmiausiai pjaunam per puse jį, tada tą pusę per pusę ir t.t.;
Ačiū Gitulei už išmokinimą!
Komentarai
Rašyti komentarą