Superinis receptukas: Mieliniai blynai 3 st. miltų 2 st. pieno 2 kiaušiniai 7 g sausų mielių 5 v.š. cukraus žiupsnis druskos 8 v.š. lydyto sviesto Miltus persijam į dubenį (aš nesijojau) . Pieną pašildome, supilam kiaušinius, cukrų, druską, mieles ir gerai išplakam. Plakinį supilam į miltus ir gerai išmaišom. Galiausiai supilam lydytą sviestą. Uždengiam ir leidžiam pakilti 1 – 2 valandas. Kaip pakyla, nepermaišom, o iš kart kabinam ta puria pakilusią tešlą šauktu ir dedam i keptuvę kepti ant sviestuko ar aliejuko. Aš kepiau ant 1,5 lygio iš 3 karščio lygių kaitlentės. Receptukas rastas va čia: http://kepyklapenki.lt/2009/11/29/god-will-come-and-wash-away-our-tattoos-and-all-the-cocaine-2/
Dariau pagal šį receptą: http://receptai.iki.lt/lt/receptai/desertai/pyragas-aguonu-selsmas-/2813 Aguonos 450 g Lazdynų riešutai 80 g Migdolai 80 g Kiaušiniai 9 vnt. Cukrus 180 g Malti džiūvėsėliai 70 g Manų kruopos 70 g Citrinų sultys 40 ml Sviestas formai patepti 10 g Grietinėlė (35% rieb.) 400 ml Cukrus (grietinėlės užpilui) 150 g Sutirštintas pienas 400 g Paruošimas 1 Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir palikite nuvarvėti. 2 Lazdynų riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, atvėsinkite ir nulupkite luobeles. 3 Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu, minutę jame palaikykite, išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu, tada nulupkite migdolų luobeles. 4 Visus riešutus smulkiai sukapokite peiliu. 5 Aguonas sumalkite mėsmale 2-3 kartus arba sutrinkite elektriniu trintuvu. 6 Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. 7 Į aguonų masę nuolat maišydami dėkite po vieną trynį ir po...
Kraunu dar vieną skanų receptuką į savo virtualią užrašų knygytę. Reikės: Vaflių lakštų pakelio; "Rududu" skardinės; Sviesto 140 gr.; Mascarponės sūrio (nebūtinai) porą šaukštų su kaupu. Kambario temperatūros sviestą išmaišome su "Rududu" ir Mascarpone: gauta mase sutepam vaflius ir paslegiam pusdieniui. Supjaustom ir skanaus!
Komentarai
Rašyti komentarą