Šokoladinis tortas

http://www.gaspadine.lt/patiekalas/sokoladinis_tortas_konkursui.html


Sudėtinės dalys:

  • Sausainiai, šokoladiniai, torto pagrindui, 430 gramų
  • Sviestas, torto pagrindui, 125 gramai
  • Sviestas, šokoladiniam įdarui, 100 gramų
  • Šokoladas, juodasis, šokoladiniam įdarui, 100 gramų
  • Kava, tirpi, šokoladiniam įdarui, 2 šaukštai
  • Kava, espresso kavos, kambario temperatūros, šokoladiniam įdarui, 50 mililitrų
  • Druska, šokoladiniam įdarui, 0.25 šaukštelio
  • Vanilinis cukrus, šokoladiniam įdarui, 20 gramų
  • Cukrus, rudasis, šokoladiniam įdarui, 190 gramų
  • Kiaušiniai, šokoladiniam įdarui, 6 vienetai
  • Romas, tamsus, šokoladiniam įdarui, 1 šaukštas
  • Cukrus, rudais, šokoladiniam pudingui, 150 gramų
  • Kakava, šokoladiniam pudingui, 3 šaukštai
  • Krakmolas, kukurūzų, šokoladiniam pudingui, 3 šaukštai
  • Druska, šokoladiniam pudingui, 0.25 šaukštelio
  • Kiaušiniai, tryniai, šokoladiniam pudingui, 4 vienetai
  • Pienas, šokoladiniam pudingui, 500 mililitrų
  • Sviestas, šokoladiniam pudingui, 3 šaukštai
  • Vanilinis cukrus, šokoladiniam pudingui, 10 gramų
  • Šokoladas, juodasis, šokoladiniam pudingui, 90 gramų

Gaminimas:

Šokoladiniam pudingui dar reikės 2 šaukštų citrinos sulčių.

Tai tortas - šokoladinė bomba. Ypatingai skanu jį valgyti su su plakta grietinėle.
1. TORTO PAGRINDAS. Jam naudojame trintuvu smulkiai sutrupintus šokoladinius sausainius (pvz., "Selga"). Pilame į juos tirpintą sviestą ir gerai išmaišome. Pasiruošiame kepimo formą 26 cm diametro nuimamais kraštais ir įklojame į ją kepimo popierių. Sausainių masę suberiame į kepimo formą, paskleidžiame ir suformuojame pyrago dugną ir kraštelius, spaudžiant masę šaukštu ar tiesiog ranka.
2.ŠOKOLADINIS ĮDARAS. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 185 ° C. Sviestą ir šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje.
3.Į nedidelį atskirą dubenėlį supilkite paruoštą ir atvėsintą kambario temperatūros espresso kavą, romą, suberkite tirpios kavos miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Gautą kavos - romo masę gerai išmaišykite šluotele ir atidėkite į šalį.
4. Šešis kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus. Trynius su cukrumi gerai išplakite. Į juos supilkite kavos - romo masę. Atidėkite.
5. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite į juos ištirpintą šokoladą su sviestu.
6. Abi kiaušinių mases sujunkite į vieną, gerai išmaišykite ir supilkite į torto pagrindą. Kepkite apie 40 min., o po to, gerai jį atvėsinkite, ne nuimdami kepimo formos kraštų. (Krašteliai gali būti apdegę, tai juos kai atvėsta šaukštu nugnybiu).
7. ŠOKOLADINIS PUDINGAS. Kol kepa visos pagrindinės torto dalys, paruoškime užpilą – pudingą. Viename puodelyje ištirpiname sviestą ir šokoladą. Į kitą ne didelį puodą sudedame cukrų, kakao miltelius, krakmolą ir žiupsnelį druskos, gerai išmaišome, dedam sviestą ir šokoladą, pastatome ant ne karštos ugnies ir įmaišome 4 trynius. Labai intensyviai plakame šluotele 1 - 2 min. Nesustodami plakti, lėtai pilame pieną.Maždaug po 40 sek. masė sutirštės. Skoniui pagerinti įlašinkime šiek tiek citrinos. Šokoladinis pudingas paruoštas. Prieš tepant jį ant torto, būtinai 3 val. palaikykite jį šaldytuve.
8. Baigiamasis etapas. Kai pagrindinės torto dalys gerai atvėso, o pudingas sustingo, užtepkite jį ant torto. Sluoksnis turi būti storas. Po to tortą laikykite šaldytuve mažiausiai 10 val. Papuoškite tortą savo nuožiūra. Skanaus!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Mieliniai blynai

Aguonų pyragas-tortas

Pertepti vafliai